Ειρήνη Φομινόβα  -Τσινάρογλου

.... η πλαστελίνη

Η πλαστελίνη είναι ένα υλικό πολύ οικείο σε όλους μας, το οποίο ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις.

Πάνω απ' όλα η πλαστελίνη είναι ένα παιχνίδι διασκεδαστικό, που τραβά την προσοχή και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, ανεξαρτήτως ηλικίας. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις τα παιδιά (κι όχι μόνο), εξασκούν τον προφορικό λόγο, αναπτύσσουν την κριτική σκέψη, καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργική έκφραση, κι αποκτούν ομαδικό πνεύμα κι αυτοπεποίθηση.

Επίσης βοηθάει στην ανάπτυξη της λεπτής κίνησης, στη συγκέντρωση και χαλάρωση, στην εκτόνωση και έκφραση των συναισθημάτων.

Με τον σωστό τρόπο, η πλαστελίνη μπορεί να γίνει το τέλειο εκπαιδευτικό εργαλείο, ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό μέσο, μια βοήθεια στο σωματικό, συναισθηματικό και διανοητικό μας κόσμο.

... και η “plasteliniland


Τα προγράμματα της “plasteliniland” βγαίνουν σε συνεργασία με εξειδικευμένους παιδαγωγούς.

Την ομάδα πέρα από εμένα την αποτελούν, η Ειρήνη Φομινόβα-Τσινάρογλου, με ειδικότητα βρεφονηπιαγωγού, νηπιαγωγού και καθηγήτριας παιδοψυχολογίας σε παιδαγωγικά ιδρύματα. Η Πόπη Παντελόγλου, έχει τελειώσει την σχολή Γραμματέων και βοηθός λογιστή. Έχει παρακαλουθήσει σεμηνάρια αρχιτεχτωνικής και σχεδιασμού κοσμήματος στο Μουσείο Λαλαούνη καθώς και χειροποίητο κόσμημα στο ΕΡ.ΤΕ.ΚΟ.. Εκτός από το εκπαιδευτικό κομμάτι, ασχολείται με την οργάνωση και την επικοινωνία. Η Μαριάννα Τζουβελέκη, απόφοιτος της σχολής Α.Κ.Τ.Ο. στο τμήμα φωτογραφίας και πτυχιούχος του Βachelor of Arts στη φωτογραφία. Εκτός από το εκπαιδευτικό κομμάτι, χειρίζεται και το θέμα της φωτογράφισης σε αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε, να εκπαιδεύσουμε, και να διασκεδάσουμε το κάθε άτομο που απευθύνεται σε μας. Γι' αυτό και τα προγράμματα αυτά μπορούν να εφαρμοστούν σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, εκπαιδευτήρια, αλλά και σε ομάδες για δραστηριότητες, χώρους εκδηλώσεων, κέντρα ψυχικής υγείας, workshops, parties κ.α.

Πόπη

Παντελόγλου

Μαριάννα Τζουβελέκη